Allmän linje

Allmän linje är folkhögskolans alternativ till komvux, vilket innebär att du som deltagare läser de kurser du saknar från gymnasieskolan. Här kan du läsa upp de behörigheter som krävs för att studera vidare på exempelvis högskola, universitet och yrkeshögskola.

Skrivarlinjen

Skrivarlinjen är för dig som vill prata om texter med intresserade likasinnade, nå ut med ditt skrivande, hitta ditt språk, ditt uttryck. Skrivarlinjen är en ettårig kurs med möjlighet till ett andra och ett tredje år.

SMF

Saknar du betyg från gymnasiet? Kanske har du börjat fundera på din framtid och på att ta upp studierna igen? På Albins folkhögskola har vi en 13 veckors studiemotiverande kurs för dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg.


Arbetsmiljökurser

Vi på Albins folkhögskola erbjuder vassa arbetsmiljöutbildningar med kvalificerande och skickliga pedagoger med många års erfarenheter i arbetsmiljöarbete. Vi har under många år arbetat med utbildningar i arbetsmiljö och har särskild kompetens kring arbetsmiljöområdet.

Etableringskurs

Etableringskursen är för nyanlända invandrare och ges i samarbete med Folkbildningsrådet och Arbetsförmedlingen.

Socialpedagogutbildning

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med människor i olika utsatta situationer. Utbildningen lägger fokus på att utveckla följande förmågor: empati, kommunikation, pedagogik och samarbete.